Zelfgemaakte en natuurlijke keelsnoepjes zijn verrassend eenvoudig te maken en heilzaam bij het verzachten van een droge en jeukende keel.
Dit recept bevat citroen- en gemberolie, maar voel je vrij om munt-, kaneel-, kruidnagel- of pepermuntolie te proberen.
Je hebt nodig:
Een vorm voor snoepjes
3/4 kopje water
3/4 kopje honing
3 druppels Lemon 1 druppels Ginger olie
1 eetlepel ascorbinezuur (vitamine C) poeder
Zo doe je het:
Voeg honing toe aan water. Verhit op middelhoog vuur in een pan tot het mengsel begint te koken. Klem een suikerthermometer aan de zijkant van de pan waar deze de bodem of zijkant niet raakt. Blijf koken tot het watermengsel 300 ° F of 150 graden Celsius bereikt op de thermometer, onder voortdurend roeren.
Zet het vuur onmiddellijk lager en laat het mengsel 5-10 minuten afkoelen, of tot de consistentie stroperig wordt.
Voeg citroen- en gemberolie toe en roer om te mengen.
Bestuif de snoepvormpjes met ascorbinezuurpoeder. Giet het honingmengsel in vormpjes en laat volledig afkoelen.
Haal uit de vormpjes en bestuif opnieuw met ascorbinezuurpoeder om te voorkomen dat de snoepjes aan elkaar plakken als ze eenmaal zijn bewaard.
Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Tip: Je kunt ascorbinezuur vinden bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel of online.
Reactie plaatsen
Reacties