What`s in a name...
Een woord wat ik niet meer vaak hoor kwam deze week drie keer voorbij. Reden voor mij om dat eens even te bekijken en bevoelen enzo.
`Heksennaam`
Het woord zegt het al, een naam voor heksen!
But why? Wordt je niet al bij geboorte benoemd?
En natuurlijk kun je daar heel goed niet tevreden mee zijn maar je kreeg je naam niet voor niets.
Zoals alle woorden zijn ook namen krachtige kleine spreuken, elk woord heeft een energetische trilling en zo dus ook jouw naam.
Heel bewust of onbewust hebben jouw naamgevers contact gemaakt met die trilling en daar is je naam uitgekomen.
Naast dat namen op te zoeken zijn op collectieve betekenis kun je je ook zelf verbinden met de trilling en er veel informatie uithalen. Het verbinden met de trilling van je naam is ook een heel goede manier om volledig in je kern te komen, in je stille midden.
Het is óók een mooie manier om te verbinden met je voorouders, vooral wanneer je vernoemd bent.
Vroeger deed men dit vernoemen bijna standaard en vanaf de jaren 70 ongeveer kwam hier verandering in. Kinderen werden niet meer altijd vernoemd en de namen werden steeds exotischer, langer, zelfbedacht… een soort van `vrij`. Om vervolgens anno nu toch een kentering te krijgen want kinderen worden nu weer meer vernoemd.
Ook dit heeft een energetische waarde, ik ben van mening dat de vrije namen onder andere multiplieerden om de energie zo te sturen dat wij, deze zijnde generaties van meer vrijheid op vele vlakken, de wereld anno nu kunnen dragen zoals die is.
Immers, als je doet wat je altijd doet dan komt er geen verandering.
Hoe dan ook, namen hebben op zichzelf staand veel betekenis, maar ook de letters in jouw naam hebben dit!
Elke letter heeft, net als numerologie, ook weer z`n eigen trilling en dus z`n eigen kracht.
Mijn naam Saskia vind je terug in oude Slavische talen en betekent daar; `beschermer van het volk`
Ook is het een afleiding van een Germaanse naam waarvan het eerste lid naar de Saksen verwijst en zowel in Oudhoogduits, Oudnoors, Oudsaksisch, Angelsasksisch en Oudfries, `het mes` of `het kleine zwaard` betekent. Het zou me niet beter kunnen schetsen! En ook de letters van deze naam passen mij stuk voor stuk.
Zo staat bijvoorbeeld de (dubbele) A voor verbinding in de stof, wat een thema is in mijn leven en grappig genoeg verband houd met mijn (dubbele) geboorte datum 3-3. (communicatie)
Zo zie je dat een naam meer inhoud heeft dan we vaak denken.
En dit geldt voor alle namen. Bedrijfsnamen, pseudoniemen, merknamen, rituele namen, namen die veranderd (moeten) worden enzovoort. En dus ook voor heksennamen.
Deze heb je gekozen, aangereikt gekregen, overgenomen, whatever… omdat het bij je past. Of omdat je werkt/leeft in die rol óf omdat je de trilling wilt veranderen. En soms om in de anonimiteit te treden. Het kan voorkomen dat een naam na verloop van tijd niet meer past omdat je zelf ontwikkelingen doormaakt. Het fenomeen om je een andere naam erbij aan te (laten) meten komt trouwens in veel religies en richtingen voor.
Sommigen vinden dat een heksennaam net als een geboortenaam eenmaal gekregen, gehouden moet worden en deze ook niet naar buiten gebracht mag worden.
Ik denk zelf eigenlijk dat dit stamt uit de tijd dat hekserij verboden was.
Een heksennaam is misschien niet nodig om het ambacht uit te oefenen maar het kan wel erg powerfull zijn. Ik zie dit vooral bij broeders en zusters die zich verbinden aan een zelfde naam, dus samen een deel dragen. Gelijk een familie naam of een tribe.
Wanneer je een heksennaam gebruikt met bijvoorbeeld `maan` in de naam laat je niet alleen zien dat je in verbinding bent met de maan maar draag je dus ook letterlijk deze energie.
Je kunt een heksennaam toebedeeld krijgen tijdens inwijdingen of je kunt er zelf eentje bedenken. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen heksennaam te gebruiken. Misschien ben je zo verbonden met het ambacht dat je het niet nodig vind.
Ik vond zelf eigenlijk altijd dat laatste en tóch heb ik een heksennaam.
Na een aantal dezelfde dromen verdeeld over járen waarin ik steeds deze naam aangereikt kreeg. Vroeg ik mij op een avond voor het slapen gaan af hoe ik mijn praktijk toch moest gaan noemen.
Toen ik vervolgens weer diezelfde droom kreeg wist ik het en ik schreef mij in bij de KVK als Yindi Anora. Zo kan het dus ook gebeuren… dat het er ineens gewoon is.
Yindi Anora betekent; `Briljant stralende Zon` en ik stap heel graag in deze jas wanneer ik healings geef. Als vanzelf werd het toen óók mijn heksennaam.
Gesproken woorden zijn krachtig en namen dus zeer zeker ook. Ze laten niet alleen zien wat je wilt uitdragen maar brengen ook daadwerkelijk die kracht.
Je bent echter nooit een naam! Je draagt hem alleen.
Moge dat met respect en een eerlijk hart zijn!
Brongebruik: Letterologie – Monique Hagemeijer
Reactie plaatsen
Reacties