Zuivelvrij Munt ijs! (vereist ijsmachine)

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 16:13

Zuivelvrij Chocolade-Munt ijs / Dit recept vereist een ijsmachine.

 

Deze verfrissende zuivelvrije chocolade-muntijs met essentiële oliën is ook vrij van eieren en geraffineerde suiker. Toch vol muntsmaak, dankzij de essentiële olie van pepermunt. De prachtige groene kleur? Dat komt door spinazie!

Dit heb je nodig:

Voor het muntijs:

  • 500 ml volle kokosmelk 
  • 1handvol babyspinazie
  • 1/2eetlepel maizena
  • 1snufje zeezout
  • 1/2kopje rauwe honig of ahornsiroop
  • 1/4theelepel vanille extract  
  • 2druppels Doterra Peppermint

Voor de chocolade chunks:

  • 1stuk pure chocolade 
  • 1/2 tot 1eetlepel rauwe honing
  • 1theelepel kokosolie

Om het muntijs te maken:

  1. Mix kokosmelk en spinazie in de blender tot een gladde massa.
  2. Giet vervolgens alles behalve 1/4 kopje van het mengsel in een pan en verwarm op middelhoog vuur.
  3. Combineer de gereserveerde 1/4 kop met maizena.
  4. Klop vervolgens tot het volledig is opgelost.
  5. Giet bij de warme kokosmelk en klop goed om het te mengen.
  6. Blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt. Met de maizena gebeurt dit precies op het moment dat het begint te koken.
  7. Haal vervolgens van het vuur.
  8. Klop de overige ingrediënten erdoor.
  9. Laat vervolgens een paar uur afkoelen in de koelkast.
  10. Als het koud is, karn dan volgens de aanwijzingen voor uw ijsmachine.
  11. Tot slot, zodra het ijs is gekarnd en de chocolade is besprenkeld, haal je het ijs uit de ijsmachine en vries je het in tot het stevig is.

Genieten!

Om de chocolade chunks te maken:

  1. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
  2. Roer vervolgens de kokosolie erdoor tot deze gesmolten en gecombineerd is.
  3. Voeg honing toe, als je ongezoete chocolade gebruikt.
  4. Laat afkoelen maar laat niet uitharden.
  5. Sprenkel ten slotte in de laatste paar minuten van het karnen chocolade in het ijs. Het zal bevriezen en overal kleine stukjes chocolade maken.

Optioneel:

  • Ik smelt het liefst een ongezoete chocoladereep. Op die manier heb ik niet alleen controle over hoeveel zoetigheid, maar ook wat voor zoetstof. Voeg voor een bittere chocolade 1/2 eetlepel honing toe. Of voeg voor een halfzoete 1 eetlepel de volle 1 eetlepel toe.
  • Voor een frisse munttwist voeg je een klein handje verse munt toe aan de blender met de spinazie en kokosmelk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.