Cheescake Lime

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 16:37

Paleo Key Lime Cheesecake Recept

 

Mjammie cheesecake! En een bijzondere want deze is gluten, graan en zuivelvrij!

Helaas niet vegan, of je moet een vervanger voor gelatine weten…

En mét limoenolie van doterra!

 

Wat heb je nodig:

Voor de Korst:

1 1/2 kopje rauwe walnoten (geweekt en gedroogd) 1 tl kaneel 1/8 tl zeezout.
1/4 kopje biologisch kokosolie.
3 tl kokossuiker.

 

 

Voor de Vulling:

3 kopjes rauwe cashewnoten (geweekt en gedroogd)

1/2 kop klasse B ahornsiroop. 1/2 tl zeezout.

2 tl gelatine.

1 blikje volle kokosmelk.

5-10 druppels etherische olie van limoen op smaak. (doterra)

 

Zo maak je het:

  1. Gebruik een keukenmachine en maal de walnoten fijn.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de korst toe aan een kom en meng goed. Dep neer in een springvorm van 8 inch om de korst te vormen.
  3. Voeg kokosmelk toe aan een sauspan samen met de gelatine. Laat gelatine een paar minuten indikken in de sauspan.
  4. Verwarm de melk op een middelhoge stand.
  5. Voeg rauwe cashewnoten, ahornsiroop, zout, en doterra limoen olie en opgewarmde melk met de gelatine toe aan een blender. Goed mengen.
  6. Giet de vulling gelijkmatig over de taartbodem en strijk de bovenste laag glad.
  7. Zet 1-2 uur in de koelkast of tot het is uitgehard.

 

Bon Apetite!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.