Maïskiemolie is afkomstig van de kiem van de maïskorrel, vandaar de naam. Columbus bracht maïs (Zea mays) naar Europa. Vandaag de dag wordt maïs voornamelijk geteeld in Afrika, Azië en Australië, maar je vindt maïsvelden bijna overal ter wereld, ook in Nederland, waar het vooral voor veevoer wordt verbouwd. Maïs vormt een essentieel ingrediënt in de meeste Mexicaanse gerechten. Chinezen gebruiken bijvoorbeeld maïsbloem als verdikkingsmiddel voor sauzen en soepen, terwijl Amerikanen gek zijn op maïsbrood en popcorn. Polenta, een populaire Italiaanse maïsgriesmeelpap, is ook dichter bij huis te vinden. Maïskiemolie bevat een hoge hoeveelheid linolzuur (tot 53%) en is een uitstekende bron van fosfor. Het staat bekend als de zachtste en meest onverzadigde oliesoort en is gewonnen uit de kiemen van maïskorrels, waardoor het licht verteerbaar is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.