Appelazijn maken

Gepubliceerd op 23 januari 2024 om 18:10

Appelazijn maken

Ik had een karig appeljaar vorig jaar en besloot met de paar appels die me gegeven waren eens appelazijn te maken.

Ik ben niet een hele grote voorstander van appelazijn maar weer wel van vuur cider en dat maak je weer van appelazijn.

Ik ging dus aan de slag en hier onder deel ik hoe!

Je hebt nodig:

Fles of weckpot van een liter.

Een theedoek en een elastiek.

Water.

2 handenvol suiker.

Appelschillen en klokhuizen om een derde van de weckpot te vullen.

(in mijn geval gebruikte ik hele appels)

Zo doe je het:

Doe alles in de weckpot en vul deze met water.

Als je een glaasje hebt om de appels naar beneden te duwen dan kun je dat gebruiken maar anders moet je twee keer per dag goed schudden of roeren om geen schimmelvormig aan het oppervlak te krijgen.

Leg de theedoek erover heen en zet deze met het elastiek vast.

Je kunt hem op een donkere plek zetten maar ik heb hem gewoon op het aanrecht laten staan.

Zoals ik al aangaf, roer dagelijks minimaal 2 keer. Niet alleen om schimmelvorming te voorkomen maar ook om er extra lucht in te brengen wat nodig is voor het fermentatie proces.

Na een week of drie kun je de appels eruit zeven en de vloeistof laat je dan nog minimaal 6 weken fermenteren tot je een mooie troebele appelazijn hebt.

 

Je kunt het in flessen lang bewaren.

Ik maakte er vuur cider van, dat beschrijf ik in een andere blog.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.